Снимка: Impact Press Group
fallback

Депутатите ще могат да предлагат своите кандидати за членове на ЦИК до 13 март. Това записаха народните представители в решение за приемане на процедурни правила за предложения за състав на ЦИК.
 
Според новия Изборен кодекс и гражданските организации ще могат да правят предложения за членове на ЦИК, но те трябва да са до народните представители. За тях срокът е 11 март 2014 г. 

Номинациите на неправителствените организации трябва да са с писмени мотиви и съгласие на кандидата.

Заседанието на правната комисия, когато ще бъдат изслушани кандидатите, ще се проведе на 17 март от 10 часа. Народните представители имат право да задават въпроси към кандидатите.

Изборът на председател, зам.-председател и секретар ЦИК ще се проведе на 20 март 2014 г.

От ГЕРБ отново имаха критики към управляващите. Красимир Ципов от опозицията обвини мнозинството, че ще направи имитация на публична процедура.

"Закъсняхте изключително много с приемане на Изборния кодекс, сега ще избързате с избора на членове на ЦИК", упрекна още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Това ли ви е демокрацията, Това ли ви е ДЕМОСА- т, е, нАРОДА, суверена, който единствен има право да предлага и избира, а вие да стоите от страна и да подсмърчате пред него,

5

краси

преди 10 години

Вън на герберастите от Народното събрание ! Нямат работа там !

4

Агент- ДС

преди 10 години

Българи, малко остана събитията в Украйна да имат алтернатива в България и да осъмнем с турска окопация по линията Силистра,Разград, Хасково,Асеновград, Благоевград,За това Давутоглу идва в България, но намери,че условията не са узрели и си замина, но това показва,че той преди това е участвувал в съвещание за успоредяване на двете събития и Турция да осъществи неоосманската си мечта,

fallback