Настоящите депутатски возила. Снимка: архив, Булфото
fallback

30 нови коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година.

Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки и цитирано от в. "24 часа".

Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчки с общ размер над 8,8 млн. лв. В обявлението са изброени 26 позиции, като транспортът е най-голямото перо.

Освен подмяната на автопарка в него са и доставката на бензин и на самолетни билети за нуждите на депутатите - и двете на стойност по 1,4 млн. лв.

За близо 88 000 пък ще се купува кухненско оборудване и домакински уреди за бюфетите и кухнята на парламента. 135 хил. ще отидат за хранителни стоки за служебните офиси. Букетите и венците за протоколни нужди трябва да се вместят в 75 хил. лв.

Предстои подмяна на дограмата в някои от депутатските апартаменти за 60 хил. лв. Големи ремонти ще има тази година и в почивната база на НС във Велинград. За 300 хил. ще бъдат ремонтирани тенис корт и спортно игрище, а за 30 хиляди ще се изгради детска площадка.

Там ще има подмяна на фасадни плочки, както и на тротоари по алеите - общо за над 350 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

гласоподавател

преди 10 години

Не ги е срам,няма пари да купят апаратчета за 300 деца болни от диабет(около 2,2мил.лв.)които ще олеснят много техния живот,но ще наметят 8мил.лв за нови коли за да се возят,и то най вероятно това ще са лимозини, които 60% от хората никога няма да могат да си позволят и всичко това от нашите пари.Това ли е най наложащата им нужда питам и отговор не искам.Никакъв морал и достоинство при тези наши политици.

102

Доколенков

преди 10 години

Правото черво не може да се наплюска!

101

Рали1

преди 10 години

До 140 винкел ,Аз имах друго страшно предвид .Това също не е за подценяване, но поне сме живи и трябва да продължим.

fallback