Красимир Велчев.Снимка, архив: Булфото

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков не се ползва с доверието на депутатите от ГЕРБ и заради това те не няма да подкрепят искането му да се сформират две анкетни комисии, които да проверят  миналото на президента Росен Плевнелиев и дали е имало фалшификации на изборите за държавен глава през 2011 г.

„Бареков някаква ръка протяга за помощ в качеството си на най-голямата опозиционна извънпарламентарна партия, няма да коментирам съдържанието на това нещо, защото то е под нашето достойнство”, отговори от името на опозицията Красимир Велчев на предложението на Бареков, което е изпратено до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Когато се обръщаш за помощ към някого, трябва преди всичко да имаш доверието на хората, към които се обръщаш, а не виждам изобщо в България някой, който да му има доверие”, обяви Велчев.

Още по темата
Той коментира, че ГЕРБ има идея хората, които искат да влязат в политиката, в парламента, в изпълнителната власт, да минават на психотест и да не са зависими от други неща, като например анаболи и наркотици.

„Всеки човек, зависим от нещо, влизайки във властта, може да донесе само лоши неща”, заключи Велчев и уточни, че не обвинява персонално Бареков в зависимости.
 
„Как да вярва обществото на това, което той иска, той излъга безброй пъти, преди осем месеца казваше, че ще бъде убит, сега бронежилетки носи”, обвини обаче Велчев. 

Според него в името на кариерата Бареков е готов на всичко, "да продаде и майка си”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase