Галя Захариева. Снимка: Facebook

ГЕРБ за порeден път обвини управляващите, че под натиска на ДПС провеждат тотална чистка на кадри в държавната и общинска администрация на всякакви нива.
 
"Алармирахме за чистка на училищни директори в Гоцеделчевско, свидетели сме как репресиите продължават с пълна сила. В неделя беше спряно електричеството в село Рибново, за да не могат хората там гледат предаване, в което беше припомнено агентурното минало на Ахмед Башев", заяви Галя Захариева от опозицията.

"Беше направена поредна стъпка към прокарване на разделителна стъпка и етническо напрежение в обществото. Чистката продължи и през тази седмица в страната", добави тя.
 
Според нея такъв е случаят с училищните директори в Хитрино и Венец.
 
"И там, както в Гоцеделчевско, управляващи са кметове и общински съвети от ДПС. Под прицел попадат директори, назначени след спечелени конкурси през 2010 г. Както в Гоцеделчевско, така и в Шуменско формални поводи са използвани за подготовката на политическите уволнения“, заяви Захариева.

По думите й неудобните са директорът на училището във Венец Салиме Кърджалиева, директорът на училището в Хитрино Ерхан Хюсеин и директорът на училището в село Климент Алейдин Сали.

Още по темата

"И тримата са извикани принудително за разговор при началника на Регионалния инспекторат по образование в Шумен Върбан Върбев. По време на разговорите е оказван натиск върху директорите за доброволно напускане на постове чрез заплахи за дисциплинарно уволнение. В момента Салиме Кърджалиева и Ерхан Хюсеин са в отпуск по болест, но са им отправени заповеди за явяване на работа, като целта е да им бъдат връчени заповеди за освобождаване.

Неформално заплашен от уволнение е и директорът на СОУ в Никола Козлево – Хателиян Костадинов”, заяви още депутатът от ГЕРБ.

"Логичните въпроси днес са: Дали името на поредния осветен политически дерибей не е Хамид Хамид? Кой и защо допуска синдромът „Ахмед Башев“ да се мултиплицира като политическия клонинг Хамид Хамид? И за този депутат от ДПС отдавна се знаеше, че е силно активен в кадровите схеми в Област Шумен, но след последните събития ролята му се очертава още по-ясно.

Още повече, че директорът на училището в Хитрино Ерхат Хюсеин е в конфликт с кмета на Общината Нуридин Исмаил, който пък е областен председател на ДПС. Затова от ГЕРБ питаме каква е ролята на политическия тандем Хамид Хамид – Нуридин Исмаил в политическата чистка в Шуменско?", каза още Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase