Тодор Коджейков Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Директорът на НСО генерал Тодор Коджейков е подал оставка. Причините за това са лични, съобщи президентът Росен Плевнелиев.

Той добави, че след като оставката е мотивирана с изцяло лични причини, най-добре е да не коментира, а отговорите на въпросите да дойдат от самия Коджейков.

„Оптимист съм, че добрата работа, която видяхме в НСО, ще бъде запазена”, лаконично обясни държавният глава.  Той не каза дали има номинация кой да заеме овакантения от генерала пост.

Коджейков беше подложен на силен натиск преди година, след като Октай Енимехмедов насочи пистолет към почетния председател на ДПС Ахмед Доган пред очите на стотици членове на ДПС по време на национална конференция, охранявана от НСО.

Коджейков беше назначен за шеф на НСО на 7 май 2013 г. Заедно с него своя пост напуска и заместник-началникът на службата полк. Калин Иванов,  съобщиха от НСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 10 години

Още еди некадърник, назначен от Мутрата си отива, това е добре за БЪЛГАРИЯ !

49

додо

преди 10 години

Герберите са *** + *** + тикви +++++

48

Анонимен

преди 10 години

В САЩ с 320 мил население има 50 генерала при военните. В България - 7 милиона и също има 50 генерала.Те ли са бедни, или ние толкова богати, че да се раздават генералските звания още и на полиция, и на НСО, и пожарникарски генерал, а и още заешки генерал(бивш шеф на ловно-рибарския съюз)?Време е да се усмирят малко тези мегаломански мераци, да се напише нов закон за званията и нещата да си дойдат реално на мястото си!

fallback