Цвета Краянчева. Снимка: ГЕРБ
fallback

Уволнението на директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин предизвика скандал и в парламента.

От името на ГЕРБ депутатът Цвета Караянчева обяви, че БСП, ДПС и "Атака" участват в реализацията на сценарий за ескалиране на етническото напрежение в Родопите.

Oще по темата
Според нея поредната провокация на този етнически сценарий е политическото уволнение на Джуркин под диктовката на ДПС и в частност на депутата от движението Ахмед Башев, който беше кмет на община Гърмен.

"От ГЕРБ питаме кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско, има ли министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни  директори", попита Караянчева.

Според нея е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническото напрежение не е случайно и то обслужва предизборните интереси на ДПС и "Атака".

Ахмед Башев обаче не й остана длъжен.

"Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той.

Башев продължи с тирадата си и обяви, че депутат от ГЕРБ от предишния парламент го е обявил за народен представител, а той всъщност е бил само "един селски кмет".

"Искам да ви кажа, че знам много добре къде ви стяга вас чепикът. Докарахте един автобус на изборите в Гърмен, но загубихте изборите. Даже ме обвинихте в някаква световна конспирация - тръгнахте от Рибново и стигнахте до Ирак", нападна ги от своя страна Башев.

Според него не може и дума да става за каквото и да било етническо напрежение в Рибново, защото там живеят само помаци.

Башев беше категоричен, че директорът на училището е уволнен, защото са установени повече от 50 негови нарушения.

"Той е изпитвал учениците не в класната стая, а в столовата при чиниите и вилиците, какво искате вие - да унижава децата ли?! Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца", отсече депутатът от ДПС.

Заради обвиненията пък Цвета Караянчева поиска думата и с това ядоса председателя на парламента Михаил Миков.

"Това заприлича на селска седянка, тук не е парламент с дебати, а всичко се превърна в лично обяснение, сакън някой да не се обясни", скара се той на депутатите.

Въпреки това Караянчева обвини от трибуната Башев в клевети, но Миков й отне думата, защото не я е поискала по правилната процедура от правилника на Народното събрание.

"Г-жо Караянчева, не с тези селски номера". С тези думи той я отпрати да си седне на място, но тя продължи спора си с Башев, което провокира Миков да я упрекне, че не е "на стадиона в Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Stefanova

преди 10 години

На ГЕРБ не вярвам! Всичко, което правят, е само за собственото си добруване.

73

Чул и видял

преди 10 години

Да бяха така критични и към маститата герберска феодалка Искра Фидосова, докато кадруваше.

72

L. Kolev

преди 10 години

Законно ли е уволнението ще каже съдът, а не ГЕРБ.

fallback