Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото
fallback

Новият Изборен кодекс ще бъде приет и ще действа на предстоящите евроизбори, убедена е Мая Манолова от левицата. Според нея има време за това и няма да се наложат среднощни заседания на парламента.

На въпрос дали очаква президентът Росен Плевнелиев да го забави, като наложи вето, Манолова заяви пред Нова телевизия, че държавният глава няма да спечели от това.

Oще по темата
Във връзка с 10-те искания на "Атака" за оставане в парламента, тя коментира, че партията сама взема решенията си.

"Атака“ никога не е подкрепяла кабинета, отсече Манолова. По думите й регистрацията и участието в заседания на Народното събрание са част от задълженията на всяка партия като парламентарно представена.

Манолова е категорична, че нов Изборен кодекс ще има "въпреки свирепата съпротива, която се оказва най-вече от страна на парламентарната опозиция”.

Според „острието“ на левицата от ГЕРБ неистово се съпротивляват срещу това кодексът на Искра Фидосова да остане в историята и следващите избори да се провеждат с нови правила.

Манолова смята, че новият кодекс е по-добър, защото ще осигури по-честни избори, дава възможност за участие на повече малки и нови партии, както и възможност избирателите да пренареждат листите.  Тя цитира проучване, според което 50% от българите очакват нов Изборен кодекс.

Относно скандалите в парламента около искането на ДПС агитацията за изборите да се води и на майчин език, Манолова коментира, че проблемът е бил „изкуствено раздут“.

„От него се възползваха много активно не само ДПС и „Атака”, но и ГЕРБ. Явно за тях е изкусителен крайният националистически вот. Ние не се поддадохме на изкушението да събираме актив от подобно поведение ”, посочи тя.

Депутатът от левицата коментира и социологическото проучване, което сочи, че парламентът се ползва с много нисък кредит на доверие с думите, че за съжаление той никога не е бил висок.

Работата в парламента не е самоцел, важно е какво се гласува и дали законите отговарят на очакванията на хората”, заяви Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 10 години

Манолова пак е запушила устите на злобарите от ГЕРБ и то с факти. Когато фактите говорят и герберастите мълчат! Само така, Майче!

30

Анонимен

преди 10 години

Манолова им бърка сериозно в здравето на бойковите тикви, което ги кара да полудяват от яд всеки ден. Край с фидосовата мутренска схема, време е за честни избори!

29

info.

преди 10 години

До П.С.ЦАко избирателя има правото на това 3месеца след гласуването,съмнавам се дали някой ще се интересува точно от твойта бюлетина

fallback