Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Въпреки че не е приет новият Изборен кодекс, сме в предизборна кампания, а летвата на популизма се вдига, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Народна партия „Свобода и достойнство” и Корман Исмаилов. По думите му средата в момента е идеална за връщане на топката в полето на етническото противопоставяне.

„Тази криза се храни от това противопоставяне. В такъв момент парламентът трябва да е стабилен, а в случая той генерира кризи”, коментира Исмаилов и посочи за пример предложението за агитация на майчин език.

„Всяка факла, всеки счупен прозорец на религиозен храм отравя рана за тези, които изповядват религията и определено се нанася обида,’ подчерта Исмаилов.

Според него „Атака” ще напусне парламента, а управляващите ще си осигурят мнозинство чрез независимите депутати. По думите му това допълнително ще задълбочи политическата криза в страната. 

„Има липса на държавна политика за решаването навреме на кризите. Винаги се действа, когато нещата стигнат до конфликта ситуация. Защо няма последователна политика в предходните години по въпросите за изкупуването на тютюна, за битовата престъпност,” недоумява Исмаилов. 

По думите му вербалната атака винаги работи в предизборна ситуация. Той подчерта, че Реформаторският блок е обект на силна атака с много лъжи.  Отговорът на реформаторите на изказванията, че получават финансиране от Турция, ще е чрез завеждане на дела, коментира Исмаилов. Според него, ако има избори две в едно, избирателната активност ще е висока, което е не е в интерес на управляващите. „Ако е ниска, ще влезе в сила купеният вот”, заяви още Исмаилов.

Той допълни, че в средите на Реформаторския блок тече консолидация и в следващите дни ще бъде обявена листата с кандидатите за депутати в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

СОНЯ СТЕФАНОВА КА

преди 10 години

До Ани ей ей много си *** можи да си е бил известен но не чак толкос

8

СОНЯ СТЕФАНОВА КА

преди 10 години

До Анонимен ти защо му измислят прякор

7

Ани

преди 10 години

Кормане,ако не беше ДПС то,тебе никой нямаше да те знае.Е,какво като се прегръщаш с Ердоган?Всички нормално мислещи хора знаем кой кой е!

fallback