Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

"Атака" се готви да спре имотните претенции на мюсюлманското вероизповедание, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров.

„Внасяме в деловодството една поправка в закона, с която се решава причината за напрежението от последните дни, става дума за претенциите на мюфтийството. С една поправка в Закона за вероизповеданията пресичаме апетитите на мюфтийството. Не с камъни, не с трошене, а с една поправка”, заяви той и добави, че става въпрос само за мюфтийството, защото то има абсолютно неоснователни претенции.

Новината от Сидеров идва дни след като в Пловдив се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи, завършили със 120 арестувани, пострадал служител на реда и двама ранени младежи. Причината за това стана решението на първа инстанция на съда да върне собствеността на карловската Куршум джамия на Главното мюфтийство.

Относно проявите днес по повод Деня на Апостола и информациите за провокации Сидеров призова вътрешният министър Цветлин Йовчев да вземе мерки да не се допускат неидентифицирани групи в центъра на София.
Той увери, че симпатизантите на неговата партия ще вземат нужните мерки, за да няма напрежение по време на шествието на „Атака”.

Според него обаче няма как да спрат организирани групи, ако тръгнат да се смесват с националистите и цялата отговорност ще е на МВР. „Тогава трябва да отидем до сградата на ул. „Шести септември” и да изнесем този вътрешен министър на гръб, защото той очевидно не може да се справя със ситуацията”, коментира още той, ако Йовчев не вземе мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase