Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Абсолютно сигурен съм, че премиерът Пламен Орешарски нямаше да направи такова изказване за търговските вериги, ако не разполагаше с конкретни доказателства за нарушенията, заяви в ефира на Bulgaria On Air Румен Гечев, депутат от БСП, който е и заместник-председател на Комисията по икономика и туризъм.

По думите му след изборите правителството е предприело мерки в две основни направления - банките и търговските вериги. По второто от няколко месеца се правят сравнителни анализи с чуждото законодателство, предлагат се нови закони или се търси корекция на стари.

Oще по темата
Гечев е категоричен, че най-важното в момента е българските производители да бъдат третирани така, както и чуждестранните. Във връзка с обвиненията на премиера за източване на ДДС и укриване на печалбата от страна на веригите, той поясни, че според него няма как една търговска верига да разширява своята дейност повече от 10 години и да не плати данък печалба.

“Ползата от търговските вериги не подлежи на никаква дискусия, но работата им трябва да е в рамките на европейските добри практики”, твърди Гечев.

По думите му Законът за потребителския кредит е на финалната фаза и предстои да мине през икономическата комисия, а след това и в пленарната зала. Гечев твърди, че е намерена подкрепа от всички парламентарни групи, ето защо няма съмнение, че законът ще бъде приет. Основната му цел е да редуцира и да осветли таксите на банките.

Във връзка с новия законопроект, свързан със Сметната палата и смяната на нейното ръководство, депутатът от БСП посочи, че целта е принципна. По думите му не се дава оценка на досегашното управление, а за оценка на две системи. "Искаме да върнем колективното начало в решенията. Целта не е смяна на ръководството, а връщане към система, която е по-добра", посочи той.

На въпрос, свързан с идеите на БСП за реиндустриализацията, Гечев посочи, че държавата трябва да се намеси като стимулира износа на частния бизнес на световния пазар, както го правят САЩ, европейските и други страни.

“Държавата да оздравява стратегически предприятия и да ги продава обратно на частния бизнес. Това е практика от десетилетия. Няма причина да не го прилагаме, ако ще бъде печелившо за България”, категоричен е Гечев.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

партиен член

преди 10 години

Тоя кога избяга от затвора?

14

Аз

преди 10 години

Това нагло лице управлява Комисията по икономика към НС ,т.е. участва в управлението на икономиката на държавата. Как е възможно ,този наглец,който беше икономически министър по времето на Виденов и пряко е отговорен за фалита на България тогава, сега пак да е сложен да управлява!!! Това показва ясното намерение на комунистите отново да фалират България!

13

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 5А какво може, защото досега нещо не виждаме резултати от моженето. Вече 24 години. Освен миши трохи за такива като теб, което те кара да се правиш на богат. Ако си богат няма да пишеш тук. Само не казвай, че той е нов. 24 години във властта са едни и същи. И в науката също.

fallback