Янаки Стоилов. Архив: Булфото
fallback

Парламентарната група на Коалиция за България подкрепи текста предизборната кампания да се води на български език, заяви заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов пред журналисти в парламента след заседание на групата на левицата. С гласуването на разпоредбата в пленарна зала левицата е изразила позицията си, допълни той.

Стоилов заяви, че не приема някои крайни квалификации, които бяха направени от депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, които прекрачват тази дискусия и засягат въпроси на националната сигурност, на това, което би трябвало да обединява всички народни представители и парламентарни групи.

Oще по темата
В пленарна зала след приемане на текста предизборната кампания да се води само на български депутатът от ДПС заяви, че иска да бъда свободен и ще бъде свободен, заради тази свобода има български граждани, които са лежали по затворите. Хафъзов допълни, че ще върви по пътя на Ахмед Давутоглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган.

На въпрос ако ДПС не се разграничи от изявлението на Хюсеин Хафъзов, Стоилов смята, че от това следват определени изводи за българските граждани, за политическите партии.

"Сега не искам да се впускам в дискусия по отношенията БСП и ДПС. Това е една по-сложна и по-голяма тема, която засяга и съдържанието на управленската политика, и кадри в управлението. Днешната ситуация също има своето важно значение с цялостната проблематика на отношенията на двете партии, които подкрепят правителството”, уточни Стоилов.

От БСП са категорични, че очакват реакцията на ПГ на ДПС за изказването на Хафъзов.

Преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че вижда опит за голяма провокация в изказването на Хафъзов, а Волен Сидеров призова за сваляне на имунитета на Хафъзов.

По отношение на Изборния кодекс, чието обсъждане днес беше прекратено поради лиса на кворум в НС, Стоилов посочи, че се надява още в понеделник да има извънредно заседание на парламента, на което да продължи неговото обсъждането, и  да приключат следващата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 10 години

До АнонименПиши на кирилица бе брат

67

Анонимен

преди 10 години

GOSIN XAFYZOV TI NQMA6 PRAVO DA BYDE6 NARODEN PREDSTAVITEL NA BYLGARSKIQ NAROD.KATO ZAPO4NA NARODNOTO SYBRANIE TI V KOQ KONSTITUCIQ SE KLE V BYLGARSKATA ILI V TURSKATA.VYN OT NARODNOTO SYBRANIE TI NE MOJE6 DA MI BYDE6 NA MEN PREDSTAVITEL ILI NA KOITO I DAE OT NARODA BYLGARSKI QSEN LI SYM GAD

66

Бай Спиро

преди 10 години

Ако,от БСП са истински Българи,да накарат Орешарски да подаде Оставка,и по този начин да Елиминират *** от Властта,ще спечелят по-вече,отколкото,ако Останат,като платена Жрица на Любовта

fallback