Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Владислав Горанов напуска парламента, защото като депутат не можел да се развива пълноценно заради неработещия парламент. Така е аргументирал решението си бившият зам.-финансов министър пред лидера на ГЕРБ, съобщи самият Бойко Борисов.

Оттук-нататък Горанов ще се занимава с частни проекти, поясни Борисов.

"Горанов ме информира, че желае да подаде оставка и аз се съгласих с неговото решение", каза още той.

„Влади Горанов е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на ГЕРБ го привлякох към партията именно заради високата експертиза, която притежава. Горанов остава наш експерт и винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава", изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници, заяви още Борисов в Любимец пред журналисти. "Толкова им е здрава коалицията БСП, ДПС и „Атака”, че няма мърдане", смята Борисов.

"Но пак ми е най-интересен Волен Сидеров. Само да не идва в парламента на работа, няма да има кворум, ще падне парламентът и ДПС няма да са на власт. А той ги крепи всеки ден, а в същото време се изказва срещу тях. Доста двулична позиция“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

„Просто само не трябва да идва на работа, и както виждате, кворум няма“, посочи Борисов, който отново изтъкна, че парламентът работи при голямо неодобрение от страна на обществото и единственият изход са предсрочни избори. 

Според него в момента обществото е ядосано на това, че третата, една от малките партии в България - ДПС, всъщност управлява държавата. 

Според него напоследък лидерът на ДПС Лютви Местан си изпуска нервите много. „Аз даже си мисля, че ако някой журналист го попита какво е закусвал, отговорът знаете ли какъв ще бъде? „Няма значение аз какво съм закусвал, знаете ли Борисов какво закуси”? А който ме познава, ще знае, че не закусвам и не обядвам", отсече Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase