Севернокорейчета, пионерчета. Снимка: Reuters
fallback

Споразумението на кабинета за сътрудничество със Северна Корея продължава да буни духовете в парламента.

След като стана ясно, че всъщност още на 1 октомври 2010 г. тогавашният външен министър Николай Младенов е внесъл в Министерския съвет проект за решение, с което предлага такава програма да бъде одобрена и подписана, на 20 октомври 2010 г. това става факт.

Днес зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева влезе в защита на кабинета на ГЕРБ, като коментира, че преди три години ситуацията в Северна Корея е била по-различна от това, което се случва днес.

Oще по темата
В отговор на тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че "Цецка Цачева е с уникален принос в международното право" с това си твърдение.

"Северна Корея не се променя при смяна на едно с друго правителство, България винаги е настоявала тази държава да изпълнява резолюциите на ООН, както и на други международни организации", каза той.

Според него Бойко Борисов търси всякакъв начин да иска оставката на кабинета на Пламен Орешарски и му препоръча този път да внесе вот на недоверие заради отношенията на България със Северна Корея.

"Не бих се изненадал да има и такава тема", добави Местан.

Относно продължаващите скандали между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, той заяви, че "признанията на Пеевски са значими не с оглед единствено на негови профил".

"Много по-значими са тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър", коментира Местан.

Според него значимият политически факт, свързан с тези разкрития, е, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи в кабинета Борисов, "който трябва да се бори с престъпниците иска медиен чадър върху някои".

"Затова казах, че при ГЕРБ нямаше същинска борба с престъпността. Цялата им политика се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ. Тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставяни на мира и дори върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят", продължи с обвиненията лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

бул

преди 10 години

Местане, ти си дървен философ, който историята ще признае за поредния продажен ***. Нищо хубаво не те чака.Така не става, с лошо не се прави добро....

70

Министър А. Иванов

преди 10 години

Договора с Кндр е законен . Трябва да се разгледа въпроса за образованието но и в областта на Селското стопанство. Има договореност между министъра на земеделието и горите Алекси Иванов и министъра на Селското стопанство на КНДР Ким Пьон Су през октомври 1988 за българските обекти в КНДР и строежа на Трудово Кооперативно Земеделско Стопанство . Също има договорености с Монголската народна република от 24 септември 1988 между министъра на земеделието и горите Алекси Иванов и Вицепремиера на МНР Мятавин Пелже за българските обекти в МНР.

69

изнервен

преди 10 години

А, бе, турчин досаден, стига си се правил на остроумен. На народа му се плаче от цялата идиотия в държавата, той пак ми словоблудства.

fallback