Снимка: Bulgaria On Air

Най-малко ГЕРБ и Бойко Борисов могат да говорят за справедливо разпределение на средства за общините, коментира в ефира на Bulgaria On Air Румен Овчаров по повод поканата на ГЕРБ към премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете от партията, на която да бъде обсъдено разпределението средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".  По думите на Овчаров при управлението на Борисов средствата за общините са били раздавани и използвани за пиар на тогавашния премиер.

За първи път тази година имало специално заделен ресурс в бюджета за инвестиции по проекти на общините.
„Не е казано, че трябва да се раздаде на всички, а само на най-нуждаещите се. 500-те милиона са средства, който трябва да бъдат инвестирани”, коментира още Овчаров. Той допълни още, че 25 млн. лв. са предвидени за общини, чиито кметове са членове на ГЕРБ. 

Овчаров коментира и изказването на настоящия икономически министър, че държавата ще спасява закъсали предприятия, които са структуроопределящи за българската икономика. Според Овчаров преди това трябва да се определи кои са тези предприятия и по какви критерии ще става подборът на затруднени бизнесмени.

„Ако ще спасяваме държавни предприятия, защо не спасяваме тези, които са в сферата на енергетиката, където все още има държавно участие”, запита Овчаров. Той посочи още, че от миналата година е ясно, че над 130 хиляди малки и средни предприятия нямат работа и попита  защо не мисли за тяхното спасяване.

Овчаров коментира и включването на АБВ  в предизборната битка за Европейски парламент с думите на американския главнокомандващ генерал Маккартър в първата Корейска война: Грешна война, с грешен противник, на грешна територия, в грешно време.

Овчаров подчерта, че БСП върви по острието на бръснача с грешните решения, които взима.

„Но кой е другият избор? Моето мнение е твърдо, че Борисов трябва да бъде държан далеч от властта”, посочи Овчаров и допълни, че това е първата задача на БСП. Втората е категорична победа на изборите през май. По думите му това ще развенчае „мита за непобедимия Борисов”,  с което ГЕРБ още повече ще се отдалечат от властта.

„Точно евроизборите ще дадат възможност за освобождаване и на останалите партии”, коментира още Овчаров. Той допълни още, че никоя партия от управляващите няма да свика извънредни избори, ако не мисли, че може да ги спечели.
По думите му „третата ключова задача е българската политика да се освободи от неясните икономически връзки”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase