Снимка: Булфото
fallback

Началните заплати на младите учители ще бъдат вдигнати през юли, обяви министърът на образованието Анелия Клисарова пред Дарик.

Тя обяви, че ще се работи и с банките за отпускане на по-евтини заеми за тях, а с кметовете на общини ще бъдат обсъждани начини за намиране на евтини общински жилища.

"Колкото и модерна лаборатория или класна стая да има в дадено училище, ако преподавателят не може да създаде интерес сред своите ученици, няма как да се постигнат желаните резултати. Ключът към качествено образование не са само парите, а присъствието на качествения учител. Ако го няма човекът, който да увлече децата, който да ги накара да мислят и да искат да учат, няма как да се случи качественото образование", каза проф. Клисарова.

Министерството работи върху стратегия за развитие на педагогическите кадри, но изрази притеснение, че твърде малко се работи с родителите, които също са важен фактор особено при учениците от началните класове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Бивш учител

преди 10 години

На времето, получавах с 15 години стаж, и висше образование, чисти 220 лева.В същото това време, бивш мой ученик, тройкаджия, вече като служител в МВР, със средно образование, ми се хвали , че получава чисто 500 лева + бонусите.Напуснах, и почнах частен бизнес, кажи речи, на гола поляна, по специалността ми.Още тогава казвах, че добри учители със свещ ще ги търсят, а няма да е далеч времето, когато студенти -последна година ще преподават, като задължителен стаж преди дипломирането си.Безплатно.

53

ge

преди 10 години

До vimarinovaВ градината имам проблем, защото съм се потрудила и детето ми изпреварва развитието на останалите за съответната възраст.Посъветваха ме да не го занимавам, защото ще му е скучно. Това е едно дете от 30 в група.Питам се родителите на тези 29 каква супер спешна работа имат,различна от това да възпитават и образоват децата си. Но не, той учителя им е длъжен. А Вие уж "загрижени" родители къде сте в този процес? Има Ви само да оплюете някой, а да се погледнете отстрани Ви няма.

52

Анонимен

преди 10 години

I S 50% DA SE UVELI4AT ZAPLATITE NA U4ITELITE, NEGRAMOTNOSTTA SRED U4ENICITE SHTE RASTE !!!

fallback