Снимка: БТА, архив
fallback

Кметове, подкрепящи проекта АБВ - от Попово, Ковачевци и Перник, обвиниха управляващите в разпределение по партиен признак на средствата за общините по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Тези пари са разпределени и в партийните централи, коментира и Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.), цитиран от БТА.

Подразни ни предварителната информация, че парите от 350 млн. лева за общините ще бъдат разпределени преди всичко от две централи - едната на "Позитано" 20, а другата чрез съюз "Толерантност" за общините на ДПС, коментира на пресконференция кметът на Попово Людмил Веселинов. Знаехме с кмета на Перник Росица Янакиева, че може би ще бъдем отрязани, добави той.

Oще по темата
Явно предварителната информация, че всяка община ще си получи това, което е заслужила по партийна йерархия, е факт, каза Веселинов. В тройката са област Смолян - визирам Дора Янкова, Кърджали и Враца, посочи кметът на Попово. По думите му прави впечатление, че област Перник получава 1 430 000 лева.

Една хубава идея на правителството беше опорочена с начина на раздаване на парите, коментира кметът на Ковачевци Васил Станимиров. Огорчена съм, че правителството е подходило безпринципно при разпределението на тези средства, посочи кметът на Перник Росица Янакиева.

Георги Първанов постави въпроса защо се наказва населението на тези градове.

"Заради кого? Заради АБВ, СДС или ВМРО? Или заради ГЕРБ?", коментира той и даде пример с парите за Пловдив, Добрич и Монтана.

По думите му това не е управление. Вижте как е нацепена България, посочи той.

Не е правителството, става въпрос за грубо намесване, за разпределение, извършено от партийните централи и от кръговете около тях, отбеляза Първанов.

Политиката "Разделяй, за да владееш" е най-лошата, която може да има в условия на криза, смята той. Водачът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин поиска прозрачност при разпределението и разходването на средствата. По думите му именно това различавало АБВ от "Позитано". Той отбеляза, че средствата за общините за пореден път са разпределени по принципа на симпатиите и антипатиите. Преди това го правиха ГЕРБ, преди това НДСВ, каза той.

Румен Петков отбеляза "доста странните решения" във втората част на постановлението на правителството, с която се разпределят други 160 млн. лева. По думите му не е ясно къде и какви спортни съоръжения ще бъдат изградени с 20-те млн. лева, отпуснати на Министерството на спорта, както и кои малки населени места ще бъдат благоустроени с 6 млн. лева, дадени на Министерство на инвестиционното проектиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

тъподИВА

преди 10 години

първанка мислех те за читав човек / мъжкар, ловджия/ ама и ти излезе ГЬОТВЕРЕН както казваше дядо ми /бог да го прости , живя до 101г./ как можа да се продадеш за тия еврейскси пари / поне си историк и знаеш че от тях нищо хубаво не сме видели / падането на Търново, добро поле 1св.в-на, св.неделя-марко хаим фридман,народния съд почти всички са евреи и осъдиха тези които ги спасиха , поне едно благодаря да бяха казали - и всичко това го знаеш и пак се продаде - ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО

90

132

преди 10 години

Гоце, Боце и Пикльо се събраха. Няма отърваване от ДС. Само сценарии и от за връщане във властта и осигуряване на олигархическите кръгове. Мутрагени и олигарси отново искат да ни смачкат. Трябва да сме големи БУДАли да го позволим. Не може да ни управлява човек, който знае само как да разпределя пари на близки до Герб фирми, да говори само за себе си и какво е направил. Да не се притеснява. Без него ще се живее много по добре. росто повече да го дават по телевизията и омразата ще нараства.

89

до Анонимен 102

преди 10 години

Всички *** от групата на крадливата моника лъжете, ама ти чупиш глупомера.Варна е доминирана от ГЕРБ, а не от БСП, а Бургас е най-твърдия бастион на ГЕРБ-и кмет и общински съвет.В смолян дъртата некадърна мома д.янкова беше изритана позорно от ГЕРБ и сега си отмъщава.Да не говорим за Пловдив и Добрич,където също доминираща партия е герб и Перник, който симпатизира на съгражданина си Първанов.Горчивата истина е че сем.станишеви, управляващи бсп продадоха партията си и държавата на доган,уви

fallback