Снимка: Булфото, архив

„Атака“ внася сигнал до прокуратурата за нарушенията, констатирани от Сметната палата, за "Авиоотряд 28". Това стана ясно от думите на лидера на партията Волен Сидеров.

Сметната палата вече излезе с доклад, но в него няма данни за престъпление, макар и да има нарушения.
Надявам се, че още в понеделник ще бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов, заяви Сидеров очакванията си към обвинението.

Още по темата
Той обясни, че се надява прокуратурата да действа светкавично като в неговия случай след скандала с чужд дипломат и полицай във Варна.

Сидеров отново обясни, че на самолетите на Авиоотряд е можело да се качи всичко, защото Бойко Борисов и хората около него са слизали от колите на НСО и директно са се качвали в самолета, без да минат проверки.

Лидерът на „Атака“ отново направи предположение, че е възможно да са били изнасяни пари от страната по този начин. Заради това изказване на Сидеров преди месеци Борисов заведе дело за клевета.

„На господин Борисов редовно са му качвали багажа и саковете, без да бъдат проверени“, каза пак Сидеров.
Председателят на временната анкетна комисия, която разследваше полетите на властта, Венцислав Лаков е категоричен, че Сметната палата е констатирала същото като комисията.

Докладът на Сметната палата преповтаря нашите констатации на временната анкетна комисия, каза Лаков. Той обясни, че т.нар. търговски полети са стрували пари на данъкоплатците. Полетите с авиоотряда са най-евтините възможни, защото там не се плащат данъци и всеки един полет с друга авиокомпания и струвал много повече. Държавата освен това отпуска пари за обучение на летци и поддръжка на самолетите. Това обаче бърка в джоба на всички данъкоплатци, каза Лаков. Той обясни още, че партия ГЕРБ е единствената, която е използвала авиоотряда за партийни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase