Меглена Ташева. Снимка: Булфото

"Атака" няма да подкрепи вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал на правителство в сектор "Сигурност". Това стана ясно от думите на депутата от "Атака" Меглена Ташева.

Тя обаче уточни, че партията все още няма официална позиция, защото не се е запознала с мотивите. По думите на Ташева националистите не харесват политиката на вътрешния министър Цветлин Йовчев в областта на бежанците, но мотивите на ГЕРБ за вот са много различни.

“Защото те разглеждат въпроса с бежанците с обратен знак. Те недоволстват, че това правителство не им е предоставило достатъчно комфорт”, заяви Ташева и продължи:

“Естествено, че няма да подкрепим вота на недоверие. Официално у нас бежанците са към 12-13 хиляди, неофициално казват, че са 20 хиляди. Кой плаща тока, водата, храната, поддръжката на 12 000 души”, ядоса се депутката, която стана известна точно с острата си позиция спрямо бежанците.

Още по темата
От "Атака" обаче продължават да искат оставката на Йовчев. “Настояваме за оставката на Цветлин Йовчев, който не се справи с потока на ислямските пришълци. Информацията от вчера или онзи ден е, че българската армия, горката, е била заставена да им готви манджа, да им разсипва с черпаците. Ето дотам унижиха българската армия. Очевидно тя за друго вече не става”, завърши Ташева.

Както Dnes.bg съобщи, ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност". Конкретната тема е провалът на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, обясни депутатът Веселин Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase