Депутатът от БСП Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото, архив

Прогнозата на Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, скара депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев и от БСП Борислав Гуцанов. 

„В ГЕРБ на боб ли гледате?“, попита социалистът по bTV заради предупрежденията на бившите управляващи за срив на икономиката, защото по думите му правителството сега е  успяло да намали дефицита и дълга, да осигури ръст на икономиката и да се разплати с бизнеса.

Още по темата
„Борисов хвърля постоянно бомби, това е все едно Цветанов да говори за правата на човека и за подслушвания”, коментира Гуцанов.

Според Главчев обаче твърденията на левия депутат са грешно написани опорни точки и нямат общо с действителността.

Той посочи като голям проблем ниската събираемост на данъци и акцизи.  Главчев коментира, че ако митниците работели, нямало да се налага държавата да взима нови заеми.

Гуцанов призна, че има лоша събираемост от митниците, но обвини бившите управляващи за това.

„При една разградена граница и контрабанда, която беше ясна, как се оправя това за шест месеца? Имаше една организирана престъпна организация в митниците и в момента е безкрайно трудно за организиране на институциите. Изчакайте още два месеца да заработи митническата система”, коментира той.

„Защо не върнете Дянков да имаме 0% дефицит. Вие изхарчихте 8 млрд. лева, без никой да знае къде отиват. Не ви ли е неудобно, че Цветанов използваше цялата система за натиск върху фирмите. Дянков ни превърна в нарицателно за смях в цяла Европа. Когато е била срината една икономика и Дянков не смее да се върне в страната заради това, което е правил, съжалявам много”, продължи с упреците Гуцанов.

Главчев не му остана длъжен и му отвърна: „На вас трябва да ви е неудобно. На вас не ви е неудобно да говорите за всичко, наглостта ви е безпределна”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase