Снимка: Булфото

МВР ще се справи с битовата престъпност. Това се зарече вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на изслушването си във вътрешната комисия към НС.

"Явлението придобива такива размери, каквито могат да се отнесат към националната сигурност. Изпълняваме комплекс от мерки, които вече дават резултат. За нас този резултат не е задоволителен", обясни Йовчев. Той се зарече, че стъпките на полицията ще продължат, за да се подобри ситуацията.

Това е проблем, който през последните няколко години съществува. Сега е един от първите моменти, в които имаме намаляване на нивата и има повишаване на разкриваемостта, заяви още министърът.

Той разкритикува предишното ръководство на МВР, затова че е отдавало битовата престъпност на социалната и икономическа криза.

Това е работа на МВР. Ние имаме достатъчно ресурс да се справим с битовата престъпност и ще го направим, зарече се Йовчев. Той обясни още, че не споделя мнението на ексминистъра Цветан Цветанов, че вътрешното ведомство има нужда от по-голям ресурс, за да се справи с този проблем.

Считаме, че ресурсът, с който разполагаме, е достатъчен, заяви Йовчев. Той обясни, че се работи по преразпределение на ресурса. Считаме, че има голям резерв. Засилва се сътрудническият апарат, разработва се и система от извънщатни сътрудници.

Имаме обнадеждаващи резултати, но продължаваме да работим. Няма да чакаме да излезем от икономическата криза, ще се справим, отсече Йовчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase