Янаки Стоилов. Снимка: Булфото
fallback

АБВ е четвъртата партия,в която Ивайло Калфин се кани да участва, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Той обясни, че решението на левицата в събота да бъде свалено политическото доверие от участниците във формацията на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов не се отнася за евродепутата Калфин, защото той не е член на БСП.

Хората, предприели подкрепа за АБВ, са загубили доверието на БСП и не могат да заемат ръководни длъжности, допълни Стоилов пред bTV.

Зам.-председателят на левицата обясни, че ако преустановят тази подкрепа, ситуацията търпи промяна. Въпреки това социалистът предрече, че АБВ ще се превърне в партия и така Столетницата ще има основание да изключи онези свои членове, които подкрепят проекта на Георги Първанов.

Той нарече действията на Първанов, който е бил председател на левицата, политически недопустимо и според него не е израз на политическа последователност и на почтено отношение.

Стоилов отказа да коментира кой ще бъде издигнат за еврокомисар от правителството. Той обясни, че лидерът на левицата Сергей Станишев има необходимите качества, но допълни, че при издигането на една кандидатура има и политическа преценка.

Там трябва да бъде човек, който не е свързан с отстъпките, които направи страната през последните години, каза още той.

Той заяви, че няма фаворит за еврокомисар, но това трябва да е човек, който да има ясно виждане за българските проблеми, както и капацитет да ги решава.

„Това правителство беше формирано, за да изтласка ГЕРБ и определени лица и групи, да не се окаже, че някои толерирани при предишното управление сега разширяват своите позиции”, обясни Стоилов. По думите му обаче хора, печелили обществени поръчки по време на миналия кабинет, продължават да имат позиции и да ги разширяват.

„Съобразяваме се с факта, че сме партньори с ДПС, но факта, че техните избиратели са бедни хора, значи, че и те би трябвало да се съобразяват с тази политика”, посочи Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

гешев

преди 10 години

треска ги тресе от страх, да не изгубят изборите, щото станишев и другите покрай него ще трябва да връщат огромните рушвети, гушнати за проруска политика! за това бяха и целувките с доган, надупването към дпс, рушветите давани на сидеров за подкрепа и още много други знайни и незнайни действия! а братушките не прощават! и той го знае! и го е страх!

34

Неформална

преди 10 години

Не съм очаквала такъв толеранс от БСП. Трябваше да оставят Първанов и останалите да се наслаждават на свободното си падане, но те постъпиха много по-мъдро. Показаха им, че няма проблем все още да останат част от партията, но това не означава, че те ще съществуват за нея.

33

рени

преди 10 години

Първанов изгуби доброто впечатление у хората за него ! Жаждата за власт е тежка ,нелечима болест ..

fallback