Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Развитие на ядрената енергетика, в това число и с рестарт на проекта за АЕЦ "Белене", както и "подготовка за преход към прогресивно облагане" чрез въвеждане на семейно подоходно облагане отново са сред "националните задачи на БСП" в изборите за Европарламент.

Това става ясно от проект за политическа резолюция на предстоящия в събота конгрес на левицата в София, пише "Труд".

Oще по темата
Документът бе представен пред членовете на червения пленум преди два дни. В частта за управленската политика на левицата е записан и ангажимент за "реиндустриализация" на страната, включително и чрез възстановяване на индустриални предприятия.

В проекторезолюцията се говори и за развитие на "източното партньорство" на ЕС и засилване на икономическото сътрудничество на Съюза с Китай.

Три са и лозунгите в края на документа: "Да национализираме приватизираната политика. Да европеизираме българските политически нрави. Да отстояваме националните интереси през ЕС."

БСП ще утвърди листата си за европейските избори на нова сбирка на пленума тази седмица. Платформата и коалиционният формат на левицата за изборите ще бъдат одобрени на 48-ия конгрес в събота.

Преди два дни Националният съвет на БСП сне доверието си от 13 привърженици на Георги Първанов и АБВ и им забрани да заемат и да се кандидатират за ръководни партийни длъжности за една година заради това, че готвят втора листа начело с Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 10 години

До 46 Не е важно какво ще каже Бойко а Цонев от ДПС какво казва от тях зависи

42

иван

преди 10 години

Белене трябва да се направи ,когато произвеждаш нещо може да печелиш.

41

митко

преди 10 години

Това правителство работи в полза на хората и малко по малко почваме да се оправяме.

fallback