Националният съвет на БСП. Снимка БТА
fallback

БСП снема политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и останалите привърженици на АБВ.
Това реши Националният съвет на партията със 125 гласа „за", трима „против" и двама „въздържали се".

С решението пленумът отнема за една година правото на Първанов, Петков и останалите да заемат ръководни постове и да участват в листи.

Oще по темата
Въпреки предварителните закани на ръководството, привържениците от АБВ не бяха изключени от партията.
Според запознати обаче с приетото решение те автоматично отпадат от състава на Националния съвет.

Останалите членове, от които е снето политическото доверие, са: Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Светлин Николов, Трифон Митев, съобшиха от БСП.

Преди пленума се чуваха и мнения, че ангажираните с АБВ може да бъдат изключени от БСП, но това не стана.

Както Dnes.bg писа по-рано след обявяването на проекта АБВ, БСП отправи призив към членовете си, които се отцепиха към проекта на Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата

През изминалата седмица лидерът на левицата Сергей Станишев протегна ръка към формацията на президента Георги Първанов и покани членовете на движението за разговор вътре в БСП.

Първанов и останалите знакови членове на левицата на специална пресконференция заявиха, че няма да уважат партийния форум. Румен Петков днес категорично заяви своята увереност, че той и колегите му, приобщени към АБВ, няма да бъдат изключени.

На днешния НС на БСП Първанов и Петков не присъстваха. Единственият човек, който подкрепя АБВ и присъства в залата, беше кметицата на Перник Росица Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 10 години

БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгбЗатова не трябва да се гласува за каквито и да било муцуни, били на власт, от последните 20 години. Те доказаха многократно своята неморалност и некомпетентност.

57

соц

преди 10 години

Станишев го е страх, като дете се моли на Първанов ,помислете пак, хайде още три дена помислете ,елате недейте, наистина стана СМЕШЕН.АБВ то казват ясно НЕ , но Станишев явно до евроизборите ще им се моли, напротив прави ги по-силни

56

пенсионер

преди 10 години

Явно столетницата остаряват не са сериозни. Навремето преди 50 години Мао откри фракция от няколко души срещу него и направо ги прати на село да копят и не помня останаха ли живи.

fallback