Страхил Ангелов. Снимка: БСП-София
fallback

Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов вече не е председател на Групата за приятелство със Сирия в Народното събрание. От днес той е сменен на поста от колегата му Георги Страхилов Свиленски, пише на сайта на парламента.

Oще по темата
Страхил Ангелов се е оттеглил от всички групи за приятелство, в които е членувал - със Сирия, Сърбия, Черна гора, Русия, Украйна и Молдова.

Ангелов влезе във фокуса на общественото внимание с визитата си в Сирия. След като гръмна скандалът с посещението, Страхил Ангелов многократно обяви, че посещението му в Дамаск е било частно, не е командирован от парламента и дори лидерът на БСП Сергей Станишев го възпирал да ходи, но той пренебрегнал волята му.

За визитата му стана ясно от репортаж на сирийска телевизия, съобщила, че той е дал подкрепа за режима на Башар Асад.
 
Ангелов отрече да е давал подкрепата си за Асад, но външният министър Кристиан Вигенин поиска той да бъде санкциониран заради външнополитическата си изява, която е в разрез с официалната българска позиция.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

Не говоря за човека, а за постъпката.Аз нямам мнение за конфликта в Сирия и няма да си създавам без да имам лични наблюдения!Как и на база на какви познания действат нашите политици?!?!?

18

2

преди 10 години

Гледах му интервюто на този.....народееееееееее той много *** бе,не може да се аргументира,няма език,говори и прави мимики като тарикатите от Сточна гара....това ли са ни депутатите,НАРОДЕ.....РАЗПНИ ГИ ...ТЕЗИ *** ......

17

Анонимен

преди 10 години

Toia kato go slusham samo kak selski se iskaswa, i isglezda kato ili Po to4 nö e Golem selianin . Kak Moze takiwi xora da mi predstawiat Po sweta ???

fallback