Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА
fallback

Повече от 25 жалби от абонати на „Топлофикация София“ са постъпили през последните няколко дни в Министерството на икономиката и енергетиката по повод сметките им за парно.

В по-голямата част от възраженията столичани се оплакват от завишените сметки, получени през януари, които отчитат топлоенергията за месец декември 2013 г., съобщиха от министерството.

Oще по темата
„Столична община да поеме своята отговорност към „Топлофикация София“ и да даде адекватен отговор на софиянци, като преди всичко бъдат предприети необходимите действия за справедливо таксуване на абонатите“, поиска енергийният министър Драгомир Стойнев.

"Очевидно в системата на отчитане на топлинната енергия и в работата на топлинните счетоводители има съществени пропуски и не е контролирана адекватно. Проблемът с всички сметки да стане приоритетен и за Столична община като принципал на дружеството", коментира той.

В Министерството на икономиката и енергетиката имало постъпили жалби и за по-стари периоди.

От „Топлофикация София“ съобщиха преди дни, че декемврийските сметки за парно в София са средно със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 г. 74% от абонатите на компанията са със сметки до 150 лв. за последния месец на миналата година.

Експертите на „Топлофикация“ са направили анализ на сметките на клиентите, чиито фактури за топлинна енергия са над 300 лв.

Проверката потвърдила, че в повечето от случаите те са изготвени на базата на реални месечни отчети в сравнително големи жилища или са резултат на определен по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

топло

преди 10 години

До студТова означава че масово се краде при теб!!!

22

Симбад

преди 10 години

Пелтек-папагал, нали си на всяко гърне капак, защо не вземаш отношение?

21

До 22

преди 10 години

Късметлии сте ..

fallback