Появата на Ангелов по държавната телевизия предизвика скандал у нас. Снимка: YouTube

Депутатът от БСП Страхил Ангелов, който нашумя с посещението си в Сирия, остана учуден от факта, че външният министър иска оставката му като председател на парламентарната група за приятелство със Сирия. Ангелов
категорично не съжалява за визитата си и е готов да я обсъди с парламентарната си група във вторник.

Нямам намерение да подавам оставка. Не съм се виждал с външния министър. Министърът да ми иска оставката? Искал ли ми я е? Учуден съм, каза Ангелов пред журналисти.

Той беше категоричен, че не съжалява за посещението си, а темата се обсъжда само у нас. По думите на Ангелов няма нищо лошо в посещението. Според него това е начинът да се формира позиция за случващото се и за процесите, които дълго време най-вероятно ще влияят и на нас.

Още по темата
В политиката не се горят всички мостове, винаги трябва да остане някакъв вариант, каза той. Депутатът обясни, че не е обсъждал политически теми при визитата си.

В Сирия си има правителство. Аз не гласувам в Сирия, както и вие. Не ни отива като държава да се изказваме толкова тенденциозно, каза още Ангелов.

Визитата, за която стана ясно, че депутатът е платил сам, му е излязла около 1000 евро горе-долу. Днес Ангелов обясни, че лидерът на левицата Сергей Станишев не е бил информиран за неговото посещение. Депутатът все още не е говорил с него.

Хрумна ми да отида в Сирия, защото съм председател на групата за приятелство в Сирия и е нормално да отида там, обясни още той.

Депутатът беше категоричен, че не подкрепя режима на Башар Асад. По негови думи на него ще му се наложи да се оттегли, за да се възстанови мира.

Всички искаме мир. Ние в нашата партия, и особено в моето семейство, нямаме традиция да подкрепяме да се убиват хора за петрол и за пари, обясни още той.

Ангелов коментира и вътрешнопартийни теми като възраждането на проекта АБВ. Депутатът е известен като вътрешна опозиция на лидера на левицата. Той обясни, че позицията на неговата партийна организация е, че трябва да се направи всичко възможно левицата да се представи възможно най-добре на изборите и той трябва да се съобрази с това.

АБВ си е проект на господин Първанов. Той е мой приятел, чисто в личностен план аз нямам никакви намерения да си развалям отношенията и с много други хора. Аз съм член на БСП и в една такава ситуация винаги ще застана на страната на партията, каза още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase