Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да твърди, че Цветан Цветанов е знаел за т.нар. тефтерче на Цар Киро, в което има описание за давани пари на политици, данъчни и митничари.

Вчера бившият МВР категорично отхвърли твърденията на Йовчев.

За разлика от него, аз винаги говоря с факти и за мен има значение дали това, което казвам, е истина или не. Конкретно него не искам да го коментирам, заяви днес Йовчев и продължи с атаката към Цветанов:

Човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да може да аргументира това, човек, който от трибуната набеди български лекари за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, които клевети безобразно страната си в чужбина, искате да го коментирам.

Той беше категоричен, че предшественикът му е знаел за тефтера.

Oще по темата
Да, знаел е, отсече Йовчев. Той постави под въпрос, че тефтерчето е на Цар Киро, защото до момента това не е доказано.

Преди два дни вътрешният министър заяви, че има някакъв документ, за наличието на който е бил уведомен бившият вътрешен министър и който е предоставен на бившата ГДБОП, но проверка по него вероятно не е започвала и не е уведомявана прокуратурата. 

Малко са странни обстоятелството на движение на въпросния тефтер между институциите, каза днес Йовчев. Той обясни, че в момента не може да изнесе повече данни, защото се води разследване.

Министърът коментира и темата с изтичане на записи в медиите.

Винаги съм изразявал ясна позиция – против съм. При всеки един конкретен сигнал ще се проведе във възможно най-кратки срокове разследване, каза той. Не може обаче според Йовчев да се правят проверки на база общи твърдения.

По негови думи темата за СРС-тата не се налага да бъде обсъдена на предстоящото заседание на КСНС , но е трябвало да има такова на по-ранен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 10 години

До полицайНикога не е бил в тази школа, ако е бил там щеше да е професионалист, а той е едно малко, самовлюбено комплексирано човече.

58

Анонимен

преди 10 години

Ако го вкарат *** в затвора и всички който са замесени ,ще гласувам за Ѝовчев

57

Иво

преди 10 години

Аре само за онези така наречени "доктори" да се изказваш Овчев. Тези са за затвора и Цветанов няма никаква вина, че ТЕ така са говорили. Всеки слушал разговора може да прецени за какви "лекари" става въпрос. Аз лично се бях вледенил и бих ги утрепал ако ми бяха пред очите. Та да не виним Цветанов, че нарича нещата с истинските им имена. Единствено той застана зад жертвите на престъпления и повдигна въпроса за дела спрени по изтичане на давност. Скапани червени ***.

fallback