Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Oще по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Кара Колю

преди 10 години

Ей мазник, кога ще платиш, излъга собственият си електорат! Пак ли ГЕРБ ти е виновен. Това означава, че даже не си и фес, а долен доносник на ДС!!

70

Анонимен

преди 10 години

Evropa dal 160 miliona lv za tutuna ,ha da vidim Mestane shte dadete li vsi4kite ili polovinata shte potunat za izborite

69

Анонимен

преди 10 години

Браво.

fallback