Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Още по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase