Снимка: Булфото
fallback

От всички изявени лидери в Реформаторския блок Меглена Кунева в качеството си на бивш еврокомисар е с най-много опит в европейските институции. Тя е политик, който изпълва съдържанието на израза "европейски политик" и считам, че тя е достойна да води листата на Реформаторския блок за евроизборите. Това каза на пресконференция в Шумен председателят на СДС Божидар Лукарски.

По думите му окончателната листа на Реформаторския блок за евроизборите трябва да бъде готова до около 20 февруари. Преди това ръководството на СДС и останалите партии от Реформаторския блок трябва да вземат решение кои ще бъдат техните кандидати за евродепутати, пише БТА.

Предстоящите евроизбори ще са важни както за Реформаторския блок, така и за България, защото ако не успеем да постигнем избори "две в едно" през месец май, което е малко очаквано, въпреки че се опитваме да направим всичко възможно за това, най-вероятно резултатите от тези избори ще определят кога ще бъдат следващите предсрочни парламентарни избори, каза още Лукарски. "Аз съм абсолютен оптимист по въпроса, че именно изборния резултат на Реформаторския блок ще бъде едно от нещата, което вече няма да може да дава оправдания на управляващите защо правителството не подава оставка", допълни председателят на СДС.

На пресконференцията Лукарски критикува изказването на министъра на правосъдието Зинаида Златанова и на министъра на външните работи Кристиян Вигенин във връзка с доклада на Европейската комисия за правосъдната система у нас, както и липсата на позиция на българското правителство за случващото се в Украйна.

Лукарски, каза, че е в Шумен, заедно с главния секретар на СДС Филип Кирев, за да види "кондицията" на местната структура на СДС и да прокламира плана на Реформаторския блок "Шест стъпки за излизане от кризата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

готин

преди 10 години

нея искаме никога,Абе лаинарка никоога

91

The king

преди 10 години

Жал да му стане на човек за Реформаторите. По цял ден бленуват за избори 2 в 1, а сега за да си затвърдят позициите на лукови глави издигат Кукувоца за водач на листите.

90

1000

преди 10 години

Срам ме е че хора като Пръмова се зоват българи...затвор заслужава тя,разпродаде страната си за дребни пари...

fallback