Снимка: Булфото, архив

Опозицията е готова да внесе нов вот на недоверие. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева.

Днешното заседание на парламента се провали около 12 часа поради липса на кворум. Депутатите не се събраха, показаха две проверки.

Още по темата
Следим внимателно различните секторни политики, там където групата прецени, че са най-зле, там ще бъде следващият вот. Очаквайте го скоро, каза Цачева.

Това е втори ден, в който се проваля заседанието, каза другият зам.- шеф на групата Димитър Главчев. По негови думи е очевидно, че управляващите нямат парламентарна подкрепа.

Категорично ясна е невъзможността на този състав на 42-то НС да води смислен парламентарен живот. Българският парламент е в такива тежки зависимости в три от парламентарните групи, че е безсмислено да се правят усилия за реанимирането му, каза Цачева.

Опозицията засега не смята да бойкотира работата на парламента, стига управляващите да си осигурят кворум.
ГЕРБ е отговорна опозиция, нашето място е тук, в пленарна зала. Ще го правим още толкова дни, колкото ще просъществува това НС, заяви Цачева.

Особено колоритен беше депутатът от опозицията Вежди Рашидов.

Извинявайте, ама то остана само опозицията да им осигури и кворума. Да се научат да идва на работа. Те управляват, те носят отговорността. ГЕРБ не носи отговорността. Тях ги няма, не могат да си осигурят кворум, а чакат ГЕРБ да ги обслужи. Не може само да уволняват, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase