Волен Сидеров. Архив: Булфото

"Атака“ е готова да започне дискусия за отпадане на имунитетите на народните представители. Това заяви зам.-председателят на националистите в отговор на въпрос на Dnes.bg дали от партията са „за“ отпадането на защитата на народните представители.

Чуколов уточни, че все пак това може да стане само с промяна на Конституцията, за което са необходими гласовете на две трети от народните представители.

От парламентарната група на "Атака“ обясниха, че слагат темата на масата и са готови на дискусии с останалите групи.

Още по темата
Малко след като демонстративно връчи имунитета си на председателя на НС Михаил Миков, ПГ на „Атака“ даде изявление, в което категорично отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че са направили цирк в пленарна зала.

Това не е нарушение на правилника, такъв тип документи се връчват лично и персонално, зави лидерът на партията Волен Сидеров.

Според него с този акт падат всички съмнения, че някой пази националистите или че има чадър. Лидерът на „Атака“ не планира сам да се откаже от поста на председател на комисията по корупция към Народното събрание.

"Ако членовете на комисията не са съгласни да оглавявам тази комисия, нека да си кажат“, каза Сидеров.

Заместникът му Чуколов не отговори директно на въпроса дали актът на националистите групово да си дадат имунитетите има правна стойност.

"Има една дума, която се нарича морал. Това е морален ангажимент. Призовавам всички народни представители да постъпят така.", заяви Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase