Вътрешният министър Цветлин Йочев. Снимка, архив: Булфото

Битовата престъпност – това ще е основният фокус в работата на МВР през тази година. Тази заявка направи вътрешният министър Цветлин Йовчев при блиц контрола в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Необходими са целенасочени действия, за да имаме задоволителен резултат", заяви министърът.

Той обясни, че се надява на по-добри резултати срещу битовата престъпност за няколко месеца, защото в момента няма движение в правилната посока.

Предстои разработването на програми за превенция срещу престъпността, а една от програмите в тази посока ще бъде съвместно с Израел, каза още вътрешният министър.

МВР ще работи и за засилване на сътрудничество с гражданското обществото. По думите на министъра ще се работи и с нещатните сътрудници.

Третата програма е програмата за интегритет за служителите на МВР, каза Йовчев.

Той отговори на въпрос на опозицията в лицето на ГЕРБ за оскъпяването на преградното съоръжение по границата с Турция. Миналата седмица стана ясно, че цената ще бъде около 9 млн. лв. по данни на министъра на отбраната Ангел Найденов.

"Едва ли оградата по границата ще се оскъпи до 9 милиона лева", каза Йовчев, но от думите му стана ясно, че все пак цената ще е над първоначално предвидените пари.

"Около 50 души са преминали нелегално границата ни с Турция от началото на годината. Овладели сме кризата и можем да дишаме доста по-спокойно“, категоричен бе вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase