Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Поредният мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка с ЕС е „катастрофален“, заяви в ефира на Bulgaria On Air председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. По думите му документът по-скоро показва, че България катастрофира.

 „Казвам това с голяма тъга,  защото когато договаряхме целия мониторингов механизъм през 2005-2007 година, имаше идея той да остане за около две-три години. България беше на две-три години от отпадането на това наблюдение. Сега сме на 5-6 години от премахването му и на 5-10 години от членството в Шенген.  Тези неща са много свързани,“ заяви бившият външен министър.

Той подчерта, че това не е доклад за напредъка в провеждането на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, а за изоставането в тази посока.

Соломон Паси е категоричен, че вината трябва да бъде поета персонално, а не абстрактно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Одисей 1

преди 10 години

29 А тази руска интелигенция от какви е съставена ,с какви е бълано в Рсуката академия на науките и в Университетите , кои са им най-големите творци и изпълнители на руснаците , това че една част от народа им се е обвързал с комунзма нищо не значи , защото другта част е краен противник на комунзима , просто в едно стадо има всякакави .

28

Анонимен

преди 10 години

33та степен масон по наследство. Има си план и той си работи по него. Дори не мисля да му чета брътвежите. Такива като него не трябва да си пускат пипалата в делата на България!

27

Анонимен

преди 10 години

А нима този ревльо няма вина за положението на страната ни? Ей такива личности като него, които нямат реална представа за себе си и какво точно са сторили на държавата не трябва да им се дава трибуна за изказване. Големия капацитет Паси, та той да не си мисли,че народа е толкова късопаметен ?

fallback