Месеци наред хиляди полицаи от вътрешността на страната са командировани, за да вардят протестите в София. Снимка: архив, Булфото
fallback

Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР алармира за масови пенсионирания в полицията без ясни критерии.

По думите им има случаи, при които 58-59 годишни полицаи са оставени на работа за сметка на 47-годишен техен колега, но не пожелаха да конкретизират с имена и дирекции, където това се е случило.

Лукан Лазарски от синдиката само спомена, че първите пенсионирани са от Областната дирекция на МВР в Русе.

Той добави, че подобно масово и немотивирано освобождаване ще създаде редица проблеми в МВР, защото голяма част от полицаите от дълго време са ангажирани с охраната на протестите и на границата ни с Турция.

"В проблем ще се превърне и охраната на предстоящите избори", смята Лазарски.

Той посочи, че на този етап от синдиката се надяват въпросите да се решат с диалог, но заяви, че протестни действия на полицаи не са изключени.

От Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР отдавна били изпратили писмо до ръководството на министерството, с което настояват за информация за освобождаването на полицаите. Отговор обаче не получили.

Служителите в дирекцията "Национална система 112" също настояват за спешни промени в закона, обяви още той.

"Все още са налице проблемите със злоупотребите с телефона за спешни повиквания. Над 50 процента от обажданията към 112 не представляват спешен случай", пресметна Лукан Лазарски.

Опасенията на синдиката в този случай са, че при евентуална съществена опасност от терористични заплахи не може да се ползват ресурсите на службите за спешно реагиране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

АЛЦ

преди 10 години

До Анонимен 61Не само , че са за други служби , а остатъка до 65 000-70 000 е много ненужен команден състав , който нито се намалява , нито се пенсионира.

56

АЗ

преди 10 години

До АнонименДа бе, то на тия *** само закони да ги пазят им трябват и гледай какво става. То така те рекетира , представи си , ако можеше да стреля по тебе ***.

55

Анонимен

преди 10 години

58 59 godishni MAMKA IM KOMUNISTICHESKA! ne puskat kokala.

fallback