Илияна Йотова. Снимка: архив, БулФото
fallback

Партийните структури на БСП показаха, че са много по-мобилизирани, отколкото преди седмица. Така евродепутатът Илияна Йотова коментира вчерашния форум на левицата в Пловдив, на който проектът АБВ е бил основната тема.

"Червените" са разговаряли и за кампанията за предстоящите евроизбори. Партийната съдба на тези, които подкрепят АБВ, не била сред темите, защото, по думите й, уставът на БСП е пределно ясен.

Ние сме партия, не сме кръжок. Имаме правила, имаме регламенти, всеки със своите отговорности, според този устав, напомни Йотова.

Oще по темата

На въпрос дали размразяването на АБВ има нещо общо с енергийните проекти и по-точно с изграждането на "Южен поток", тя каза: „Не мога да си представя, че който и да било енергиен проект, който и да било икономически интерес, може да е по-важен от това, което ще гласуват българските граждани на 25 май“.

Според нея се залага стабилността на страната, защото от резултатите на евровота ще се провери доверието на политическите партии, ще се види и подкрепата за правителството и дали ще има предсрочни избори.

Йотова не се съгласи с думите на експрезидента Георги Първанов, че няма чуваемост вътре в партията. „Слушам достатъчно много мнения от страна на партията. Не съм върнала нито един човек. А не съм забелязвала онова, което смятам и казвам на глас, да не се взема предвид“, коментира тя.

Йотова посочи, че у нас и в Европа като цяло битува мнението, че „европейските избори не са ни много важни, те са там някъде далеч“ и заяви, че сега залогът за БСП наистина е пораснал много.

„Опитвам се да разбера проекта АБВ, опитвам се да изчета всичко. До този момент той ми е достатъчно далеч. Освен Георги Първанов, не го свързвам с никакви други хора“, заяви още евродепутатът.

Според Йотова и в Партията на европейските социалисти нямат информация и не познават АБВ.

„Естествено е, че веднага след като г-н Калфин си подаде оставката като наш ръководител на делегацията, трябваше да се срещнем с председателя на нашата парламентарна група Ханес Свобода. По негова молба и с нашето разбиране дори въпросът не беше поставен на заседание на групата“, обясни тя.

Йотова каза още, че листата на левицата за евровота не е готова, защото в момента се провеждат конференции. Тя не знае на кое място ще бъде в нея, но смята, че е „по-важно доверието, което оказват хората с тези номинации“.

„За нас темата АБВ ще приключи съвсем скоро. Ако ние досега водехме тези дискусии, беше за това да се изчерпат всички възможности, да видим дали все пак не можем да отидем единни на изборите. Оттук нататък ние ще си строим кампанията, ще имаме да решаваме много важни въпроси. Вътрешнопартийната тема за нас до голяма степен е приключила", коментира евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

boyko_stoew

преди 10 години

С оглед на коментара в 57...Ако изборите на 25 май бяха днес,АБВ щеше да има 2-*** депутати в европейския парламент ,които биха увеличили ПЕС.Така,че на Станишев и Йотова скоро ще им набият кратуните от ПЕС и ще ги видим как ше почнат да мяучат по темата за АБВ.

52

Гост

преди 10 години

Тази партия щеше да изглежда смешна, ако не беше толкова тъжно. 80% от електората и са от селата и над 60 годишни. Такава е статистиката от последните избори миналата година. Нали си представяте накъде е тръгнала? Да са живи и здрави бабите ни, но след около 10-тина години тя няма да съществува даже като спомен. Както в бившият СССР. Там обаче те са по-честни от нашите.

51

boyko_stoew

преди 10 години

Истерията на партийните номенклатури от БСП,значи само едно:ИСКАТ ДА ИМАТ МОНОПОЛ в лявото пространство...Нормална защитна реакция...Наистина ,че АБВ ще издърпа 10-на процента от редовно гласуващите за БСП,но и ще получи гласовете на поне още два пъти по толкова от "колебаещите се".Сметката за"Лявото ПРОСТРАНСТВО" ще в полза на ЛЯВОТО,но Станишевци не се интерисуват от това...Те ревниво , твърдоглаво и по Сталински ще отстояват принципите си на Партийния МОНОПОЛ.

fallback