Страхил Ангелов. Снимка: БСП-София
fallback

Парламентарната група на Коалиция за България ще изслуша народния представител Страхил Ангелов след завръщането му в България, за да разбере какви са били мотивите за посещението му в Сирия и какви срещи е провел там. Това става ясно от позиция на левицата относно новината, че Ангелов, който е председател на групата за приятелство със Сирия на НС, е на посещение в страната. Той твърди, че е на лична визита, но сирийското посолство у нас не смята така.

Oще по темата
Българска делегация за приятелство със Сирия пристигна на четиридневно посещение в Дамаск, информираха оттам.

БСП и ПГ на Коалиция за България ясно заявяват, че посещението на народния представител Страхил Ангелов в Сирия е в лично качество и не представлява позиция на Народното събрание и ПГ на КБ, категорични са от „Позитано 20“.

От партията обясняват, че темата за посещение на парламентарна делегация в Сирия е била дискутирана преди около месец. Тогава Хасковската търговско-промишлена палата се обърнала с молба за подкрепа на усилията на българския бизнес за развитие на двустранните икономически отношения. Още тогава изразихме позиция, че посещение на парламентарна делегация при настоящите условия в Сирия е неуместно, казват от левицата.

БСП и ПГ на КБ подкрепят усилията на международната общност за решаване на конфликта в Сирия и стартирането на преговори за намиране на политическо решение на гражданската война, за каквото сме апелирали още от самото й начало, пише още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

*** и нагла муцуна като всички бесепари.Напомня ми за Куюмджиев.

28

Сирия

преди 10 години

До 24 всяка партия сама си избира кого да посети. Асад е лидер на сирийската революция . Бсп има официални контакти с Баас. Отношенията ни със Сирия са заслуга на Братската дружба на Тодор Живков и Хафес Асад за борба с империализма

27

Браво на момчето

преди 10 години

Най-после да се намери един от БСП да каже кой е легитимния представител на народа на Сирия. Другите - Станишев, Вигенин, Калфин само лижат задниците на американците и лъжат електората си, че са леви.

fallback