Румен Петков. Снимка: архив Булфото

Прокуратурата трябва да стигне до край в разследването си за подслушваните разговори, в което бяха замесени и имената на част от политиците, които стоят зад проекта АБВ, заяви Румен Петков пред Нова телевизия. Според него в момента срещу членовете и симпатизантите на АБВ се използват класически похвати за злепоставяне.

Изливането на омраза заради това, че някой иска нещо различно в политиката, няма да доведе до нищо добро, каза още Петков. Той още веднъж заяви открито съмненията си, че в България има частни структури, които се занимават с незаконно подслушване и бе категоричен, че не вярва това да става с подкрепа на държавните силови ведомства.

По-рано тази седмица Кристина Патрашкова, главен редактор на „Галерия”, обяви, че разполага със записи на разговори между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, президентът в периода 2002-2012 Георги Първанов и Петков.

Румен Петков определи като абсурдни твърденията, че ГЕРБ финансира АБВ и стои идейно зад нейната реализация. Според него реалните причини довели до активизация на АБВ са свързани с липсата на диалог вътре в БСП, чието ръководство отказва да промени методите си на водене на политика.

Предателство е тогава, когато не изпълниш поетите към избирателите обещания, заяви Петков по повод обвиненията на част от левицата, че с обявяването на паралелна листа на АБВ за евроизборите от движението извършват предателство.

„Не е ли политическа шизофрения да обещаеш „Белене”, а да се хвърлиш да строиш 7-ми блок на „Козлодуй”? Това е предателство”, заяви в отговор Петков. Той отново припомни и факта, че ръководството на БСП отстъпва и от други предизборни обещания, като промяна на плоския данък например. 
В заключение Румен Петков бе категоричен, че няма намерение да влиза в обяснителен режим със своите политически опоненти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase