Снимка: Facebook

Националисти от седем неправителствени организации ще правят нова националистическа коалиция, заяви бившият депутат от "Атака" Кирил Гумнеров.

По думите му между тях вече се е състояла среща, на която е решено да се възобнови идеята за създаването на обща коалиция "Не на ЕС".

"Идеята е да участваме в евентуалните предсрочни парламентарни избори, които очакваме, че е възможно да се произведат до края на тази година. Тъй като очевидно "Атака" вече не представлява националистите и е един придатък на ДПС, нормално е истинските патриоти в България - националистите, да пожелаят да имат собствено реално представителство с теза, коренно различна от тезите, които сега изповядва голяма част от националистите в България", заяви Гумнеров, цитиран от БТА.

Той допълни, че се предвижда в средата на годината в България да се състои среща на най-големите антиевропейски партии и организации от цяла Европа.

Целта е да се избистри общата политика и стратегия за координирани действия.

"Смятам, че службите в България изкуствено разделят националистите. Защото национализмът като цяло може да разчита на един постоянен електорат 16-20% - това показват социологическите проучвания", каза още бившият депутат.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase