Снимка: БТА
fallback

Не искам да ми намесват името в шантажа, който се прави в момента, и в случващото се в БСП.
Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод скандала с тиражираната информация за записани разговори между него, президента Георги Първанов и Румен Петков относно рестарта на АБВ.

Борисов заяви, че пред дома му е паркиран автомобил с апаратура, който записвал влизащите посетители, за да се използва информацията за компромати срещу него.

"Разпознавам автомобил с монтирана камера, шофьорът идва, отива си, а камерата си работи. После тези записи, ако има интересен посетител  или може да стане компромат, се праща на босовете и те казват - това става, това не става, това може, ако го пипнем, да стане нещо, това за този вестник, това за оня", разясни лидерът на ГЕРБ.

Запитан дали е сигурен, че е използвана техника на МВР, отговори, че говори само неща, за които е сигурен.

„Когато в Пловдив откривахме поредната детска градина, казах как ще стане технологията на подслушванията – чрез нерегламентирани подслушвания. Аз не съм толкова вярващ в сегашните служби на МВР и ДАНС, защото през годините те се забъркаха именно в такива скандали - като Галерия, Мишо Бирата”, допълни Борисов.

По думите му флашките с информацията биват отнесени до цензурирани медии и оттам се вземат пикантни неща или части от разговори. Той отново заяви, че се е виждал с президента Георги Първанов преди година и половина-две години, а в Банкя не е идвал.

Oще по темата
„Поне от година и половина или две, когато той напусна президентството – в този период между клетвата на Росен Плевнелиев и Георги Първанов, ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме и оттогава не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Шантажът, който правят в момента за това, че БСП се сети или хора в БСП си правят проекти, не желая по никакъв начин да ми замесват името. Аз с кой човек какво говоря, си е лично моя работа", подчерта Бойко Борисов.

В сигнала, който вчера Борисов подаде до главния прокурор, лидерът на ГЕРБ описал всичко, което знае, и което гледал по национален ефир. Чувал съм шантажа и заплахите, свалил съм тези записи с шантаж и заплахи и съм ги предал на главния прокурор”, подчерта Борисов.

Оттук нататък очаквам незабавни мерки. Крайно време е някой да си понесе заслуженото, добави той. По думите му, ако има нерегламентирано подслушване, това е тежко престъпление и трябва отговорният да влезе в затвора.

Никой няма право нерегламентирано да ме шантажира, отсече Борисов.Той отново заяви, че коалиция между ГЕРБ и АБВ няма да има.

Борисов потвърди, че се е срещал с бившия вътрешен министър Румен Петков и са говорили за „Белене”.
„Даже поканих Делян Добрев и им казах моите условия – ако не се дават държавни пари, държавна гаранция, договор за изкупуване на ток – ако тези условия ги има, за мен няма лошо да е частен този проект”.

Вчера Румен Петков обяви, че е разговарял с Бойко Борисов преди три месеца за рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Бигуй

преди 10 години

Борисов е отсекъл, че никой нямал право нерегламентирано да го шантажира. Или, с други думи - шантажирайте регламентирано. А това, че с Първанов не се бил срещал дори в тоалетната, няма особено значение, тъй като дори и да са се срещали там, ако не е било мълчаливо, с кой човек какво си говори *** си е лично негова работа.

150

Недко

преди 10 години

Време е да се срещнете както казваш под земята.

149

Анонимен

преди 10 години

Този човек как има нерви да се занимава, не знам... То не бяха компромати, то не бяха обвинения. Пародия. Българският парламент е ПАРОДИЯ! Жалко, все пак е институция, едно от лицата на българската държавност. Направо ме е срам да ги гледам, пък те как се понасят - не знам.

fallback