Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внася сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за разпространената вчера информация, че има записи на разговори в дома на Борисов в Банкя с президента в периода 2002-2012 Георги Първанов и с Румен Петков.

Според в. "Галерия", който разпространи тази информация, в тях ставало дума за това, че Борисов ще финансира АБВ.

Още по темата
Заявка, че ще сезира главния прокурор, вчера направи и Георги Първанов.

"Пак по старата ченгеджийска схема - някой уж дал, някой уж притежавал. Аз не мога да разбера как месеци наред се говори как нашето правителство подслушвало. За никой друг не излязоха записи, освен от моя дом", ядоса се днес в парламента Борисов. Той предрече, че в България ще се разрази истински „Уотъргейт“ и обвини управляващите в полицейщина.

Надявам се този път извършителят да бъде задържан. Наказанието е десет години затвор. Предупредих ви, че подслушват телефона ми, за да изтекат после към жълтите медии пикантни записи, заяви Борисов.

Той обаче беше категоричен, че Първанов в Банкя никога не е идвал. Последната им среща била преди две години, в края на мандата на президента и срещата била чисто техническа. Оттогава не съм го виждал, отсече лидерът на ГЕРБ.

Така стана навремето с монтажа, манипулирания запис с Мишо Бирата. Сега се готвят да пуснат такъв манипулиран запис. Аз съм убеден, че такъв запис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали, обясни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разказа още пред дома му постоянно стои „двувратото паджеро, което ние го оборудвахме“ и снима и засича кой влиза в дома му.

Борисов като цяло беше доста враждебен към въпросите с кого се е срещал. Когато хванаха американците, че са подслушвали Меркел, никой от журналистите не попита какво си е говорила Меркел, питаха кой ще понесе отговорността, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че партията му и АБВ нямат никакви договорки. Той обаче направи твърдото уточнение, че „политическите лидери трябва да могат да си говорят“.

Според Борисов ДПС и Моника Йосифова седят зад компроматите срещу него.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase