Архив: Булфото
fallback

ГЕРБ са поискали още днес действията на лидера на "Атака“ Волен Сидеров да бъдат осъдени с обща декларация на парламента, но съгласие не е било постигнато. Това стана ясно от изявление на зам.-председателя на ГЕРБ Цецка Цачева. Декларацията е разпределена в парламентарни комисии и трябва да мине по надлежния ред.

ГЕРБ ще уведоми европейските партии за нежеланието на управляващите да осъдят действията на Волен Сидеров, обяви тя.

От името на ПГ на ГЕРБ потърсихме контакти с ръководството на ПГ на Коалиция за България и ДПС, както и с ръководството на 42-то НС с намерение да излезем с обща декларация от името на всички народни представители за утвърждаване на парламентаризма. Повод за това ни дадоха неприятни сцени с участие на народни представители от „Атака“, разказа Цачева.

Късно вчера тя е била уведомена, че не е постигнато съгласие и следва тази декларация да бъде внесена по надлежния ред в НС.

Предложението за включване на декларацията в днешния дневен ред не беше подкрепено, а тя е разпределена в комисии, обясни още тя.

"С този акт считаме, че Коалиция за България и ДПС грубо потъпкаха европейските принципи и норми и не знам с какви очи ще погледнат колегите си от ПЕС и Либералния алианс.“, заяви Цачева.

"Ние ще отстояваме своята позиция, но днес беше моментът, в първия ден, всички политически сили да заявят своята позиция. След като това не е сторено, за пореден път за нас е налице доказателство за скритите договори, по които се управлява държавата днес.", заяви Цачева.

Oще по темата
Десислава Атанасова се ядоса, че новата сесия отново започва с мълчание и отказ на останалите депутати до осъдят поведението на лидера на „Атака“. За всички е ясно, че това поведение е неприемливо, каза тя. По нейни думи е жалко мълчанието на двете партии по казуса.

Цвета Караянчева от ГЕРБ пък припомни проявите на Сидеров в парламента и острата му реакция срещу нея преди месеци. Според депутата от опозицията лидерът на националистите постоянно демонстрира арогантно поведение.

Минути по-късно Мая Манолова, зам.-председател на НС, пък разкритикува ГЕРБ.
По нейни думи решението декларацията на ГЕРБ да се разпредели в комисии е било съобщено в пленарна зала и никой не е възразил. Тя се възмути, че опозицията се опитва да предизвиква дебати в кулоарите, а не в пленарна зала, където им е мястото.

Волен Сидеров, както и всички народни представители, имат право в 14-дневен срок да се откажат сами от имунитета си.

„Нека ви припомня, че господин Цветан Цветанов не бързаше много. Той се отказа в последния ден. Оставете му възможност, аз мисля, че той ще го направи“, коментира Манолова по повод поискания имунитет на Сидеров от главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Давай Волене

преди 10 години

Цецка Цачева, Мая Манолова и Десислава Атанасова искали наказание за Сидеров и се възмущавали че не им обърнали внимание! Утре и уличните кучета около парламента могат да искат наказание че колите спирали на препиканите от тях места където лежат и да се възмущават че не им обръщат внимание! Че почти всички депутати в парламента са грухтящи прасета без никаква полза от тях е повече от видно, ама тия трите са категория под тях! Единствените работещи политици там са парламентарната група на Атака!

19

Анонимният

преди 10 години

ГЕРБ са организирана около своя лидер престъпна група, която разглежда държавата като плячка. Значи ли това, че реформаторите, след като се прегърнаха с ГЕРБ, са съучастници и престъпници?

18

Анонимният

преди 10 години

Гробаджиите, какво заслужават друго освен бой по празните тикви, те не се посвенихада подслушват, да рекетират, да съсипват хора и бизнеси, да фалшифицират избори, да се палят хората заради тях!

fallback