Снимка: БТА
fallback

"Отложената революцийка срещу статуквото", коментира "Труд". Ако приемем, че предсрочните избори са една малка революция, очевидно те се отлагат за неопределино време. Просто защото няма революционна ситуация - левите не дават, а десните не искат властта. Център просто няма.

Бойко Борисов заяви, че за ГЕРБ е по-изгодно те да са през 2015 г., но не и за държавата. Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") с примирение уточни, че добре би било да са 2 в 1, а само преди месеци краят на май им се струваше неприемливо далечна дата. Радан Кънев (ДСБ) говори за стъпки "оставка" и "избори", но предпазливо не уточнява кога, а призивът "незабавна" заглъхна.

БСП и ДПС превантивно поставиха условие - ако на евроизборите общо спечелят повече от половината - 9 места, нямало смисъл от предсрочни избори. По всичко личи, че революционерите са изпреварили времото си. Неотдавна студентите призоваха с писмо опозицията да се вземе в ръце и да си свърши работата.

"Зимата ще мине без социални бунтове", прогнозира в "Стандарт" политологът Първан Симеонов. Той е скептичен, че ще има особени вълнения, тъй като правителството направи немалко, за да потуши потенциалните огнища на социално напрежение.

Второ,енергийните монополисти и останалите, обявени за "лоши", имат едно наум. Трето, противниците на кабинета ще опитат протести и ескалация на напрежение, но изгледите им за успех не са много големи. Силите, които са способни да инспирират мащабни бунтове в момента, са в лагера на управляващите, или поне не са техни противници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ognyanz

преди 10 години

Бунтове няма да има, защото хората с ниски доходи видяха, че правителството се опитва, макар и с все още ограничения ресурс, с който разполага, да прави нещо за тях. Ако няна някой това не му харесва, и търси по-добри за антиправителствената пропаганда обяснения на тоя факт, това си е негов проблем.

25

The king

преди 10 години

Дано да е спокойна зима, защото е много изморително едните да искат оставка, а ти да се чудиш после накъде... Това правителство може и да свърши някаква работа, ако му се позволи от народа.

24

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 10 години

До Жалко ТОЧНО ТОВА Е ЕСЕНЦИЯТА НА НЕЩАТА.АЗ ПОСТОЯННО ГОВОРЯ И СПОРЯ СЪС ПОЗНАТИ И ТО ЗА ТЕЗИ И НЯКОИ ДРУГИ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ НО ОТ ТУК НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ АКО ИСКАМЕ ЕДИН ДЕН ДА ИМА УПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИЛИ ОСТАТЪЦИ ОТ ДЪРЖАВА ДА СЪМ ПО-ТОЧЕН.

fallback