Снимка: Булфото
fallback

Правителството има идея да замрази основни социални плащания като майчински, детски и помощи за раждане, съобщи Нова телевизия.

Идеята на правителството е те да останат без никаква промяна до 2016-та включително.

 В момента семействата с деца получават по 35 лева месечно.  Майчинските за втората година ще си останат 340 лева.

 Еднократната помощ при раждане на дете също ще остане замразена, помощите и добавките за деца с увреждания остават на сегашното ниво.

 Увеличение може да  има при минималната работна заплата. Тя ще се повишава с по 40 лева на година, за да стане 420 лева през 2016 година.

 Пенсиите също ще растат всяко лято в зависимост от поскъпването на живота. Максималната пенсия ще се увеличава с по 70 лева годишно, като след две години ще стане близо 1000 лева (980). Логично ще расте и максималният осигурителен доход.

 Размерът на удръжките и за здраве, и за пенсия се запазват. Данък доход и данък печалба също остават 10%, а ДДС – 20%.

Заради европейските изисквания се залага единствено увеличение на акциза върху цигарите. Те категорично ще поскъпнат, но още не се казва с колко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 10 години

Детските и помощите за раждане да бъдат задължително вързани с образованието и трудовия стаж!! Само така може да се премахне професията "майка" при ***. Докато това не се направи, ще раждат примитивите, качеството на нацията отива на кино, държавата ни ще премине в чужди ръце.

52

Социален паеазитизъм

преди 10 години

Плюс това много компании разчита на субсидии, държавни поръчки и т.н.. И именно в това се състои двойния стандарт на неолибералите,които иначе правилно отбелязват,че помощите са вредни като стане въпрос за работниците, но мълчат за субсидиите,които представляват държавна помощ за компаниите.А истински свободният пазар означава никакви помпщи,субсидии,мита, протекционизъм. Колко компании сте чули да казват ,,не искаме субсидии.'' - николко, нали?

51

demograph

преди 10 години

Има само един изход от демографската смърт на която ни обричат чуждофилите.- Стимулиране на раждаемостта според образованието на родителите, в съчетание със стипендии на учащите се за преминаване във всеки по-горен клас, без изключение.Този руско-турски филм със "замразяването на детските" сме го гледали. Това е израз на националната импотентност на управниците ни чуждофили. Това "замразяване" бетонира *** като електорат на чуждофилите за години.

fallback