Антон Кутев. Снимка: Булфото

Депутатът от БСП Антон Кутев приветства бързата работа на прокуратурата по случая с лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат, или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва, заяви Кутев. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на Сидеров. Причината – скандалът във Варна, при който националистът се скара с френски дипломат и нападна двама души, един от които – полицай.

Още по темата
"Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави. Оттук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза Кутев.

Левицата даде срок от няколко дни на лидера на „Атака“ да каже сам дали сваля имунитета си. "Нека оставим няколко дни, за да могат и депутатите да се запознаят с текста и да видим дали Сидеров сам ще изтегли имунитета си. След това, вече ако се наложи, ще има решение", допълни той. По негово мнение най-вероятно ще се наложи решение на Народното събрание.

Кутев не отговори как ще гласува левицата, в случай че Сидеров не свали имунитета си и се наложи да се гласува в зала. Той допълни, че прокуратурата е внесла около 60 страници искане за снемане на имунитета и депутатите трябва внимателно да се запознаят с него.

"Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими и ние няма защо да коментираме техните решения. Ние трябва да се запознаем с тях и да вземем решение на Народното събрание, което със сигурност ще стане. То обаче трябва да бъде достатъчно обосновано. Сега отивам да се запозная с материала от прокуратурата, както би трябвало да направи и всеки един народен представител. Депутатите трябва да са запознати и едва след това да изразяват мнение и да гласуват", обясни Антон Кутев.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова определи поведението на Сидеров като арогантно и неприемливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase