Антон Кутев. Снимка: Булфото
fallback

Депутатът от БСП Антон Кутев приветства бързата работа на прокуратурата по случая с лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат, или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва, заяви Кутев. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на Сидеров. Причината – скандалът във Варна, при който националистът се скара с френски дипломат и нападна двама души, един от които – полицай.

Oще по темата
"Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави. Оттук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза Кутев.

Левицата даде срок от няколко дни на лидера на „Атака“ да каже сам дали сваля имунитета си. "Нека оставим няколко дни, за да могат и депутатите да се запознаят с текста и да видим дали Сидеров сам ще изтегли имунитета си. След това, вече ако се наложи, ще има решение", допълни той. По негово мнение най-вероятно ще се наложи решение на Народното събрание.

Кутев не отговори как ще гласува левицата, в случай че Сидеров не свали имунитета си и се наложи да се гласува в зала. Той допълни, че прокуратурата е внесла около 60 страници искане за снемане на имунитета и депутатите трябва внимателно да се запознаят с него.

"Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими и ние няма защо да коментираме техните решения. Ние трябва да се запознаем с тях и да вземем решение на Народното събрание, което със сигурност ще стане. То обаче трябва да бъде достатъчно обосновано. Сега отивам да се запозная с материала от прокуратурата, както би трябвало да направи и всеки един народен представител. Депутатите трябва да са запознати и едва след това да изразяват мнение и да гласуват", обясни Антон Кутев.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова определи поведението на Сидеров като арогантно и неприемливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

The king

преди 10 години

Прав е Кутев, депутатите имат нужда да се запознаят с текстовете, да се обмислят потенциалните рискове и отзвук от решенията, които се обмислят.

24

Петър

преди 10 години

Кутев-ти си по-свястен от другарите ти-действай иначе ще станите като ББ С2 ИК...

23

Анонимен

преди 10 години

много шушумижки изказвания от коалицията. то да, ама не, чакайте да видиме, ало. кво има да гледаме, то се видя. то под вола теле може да се търси вечно.

fallback