Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратурата разследва поредния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Снощи националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолета за морската ни столица с културното аташе на Франция, а по-късно, вече кацнали, участваха в спречкване с пътници на летището.

Днес се оказа, че при свадата са пострадали двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

"Имало е спречкване между депутати от "Атака" и пътуващи. Провокация от страна на пътуващи не е имало", обяви на пресконференция говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

По думите й униформеният е бил удрян в главата, докато се опитвал да овладее ситуацията.

"Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл удар", категорична бе тя и спомена, че заедно с него са били депутатите Деница Гаджева и Десислав Чуколов, които идвали в морската ни столица, за да участват в днешния протест пред Областната управа срещу спряното решение за преименуване на 250 варненски местности с турски имена.

Арнаудова бе обаче уклончива на въпроса дали ще бъде отнет имунитета на Сидеров. По думите й, ако прокурорът от Софийска градска прокуратура сподели заключението на районния прокурор на Варна, че има основание за снемане на имунитет на народен представител, той отправя предложение към главния прокурор, който от свое страна отправя предложение до Народното събрание.

"Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи. Сидеров не е разпитан до този момент, както никой друг депутат от "Атака", а дори и не е правен опит да бъдат възпрепятствани да напуснат летището, тъй като имунитетът им не допуска това, обясни тя.

Иззети са видеозаписите от мястото на инцидента, разпитани са и 22-ма свидетели. Назначени са и съдебни експертизи.

"Всички компетентни органи са работили цяла нощ. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров започнато разследване за две престъпления - хулиганство и причиняване на лека телесна повреда", каза още говорителката на Обвинител №1 в държавата и поясни, че на този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

сидерхуйко

преди 10 години

волен сидеров-НОВИЯТ БАЙ *** дайте му тази титла да се успокои човека

220

сагата

преди 10 години

такива болни мишки ако ще са още в правителството този народ има още много да си пати!

219

курамиянко

преди 10 години

сидероф пак е прекалил с белото

fallback