Страхил Ангелов остро нападна Сергей Станишев. Снимка: БТА, архив
fallback

БСП е отстъпила непропорционално много власт на партньора си в управлението ДПС, обвини депутатът от левицата Страхил Ангелов по bTV.“

Според него властта на ДПС е много по-голяма, отколкото съответната електорална подкрепа за партията.  Това обаче е по решение само на ръководството на БСП,  заяви той.

„Вътре в БСП се надига недоволство, има областни структури, които не могат да назначат един горски и то не защото не могат да се разберат, а защото ДПС е взела повечето власт“, продължи с критиките социалистът.

Ангелов смята, че липсата на коалиционно споразумение води до диспропорции във властта и държавата е докарана до състояние „решенията да не се вземат в кулоарите на формалната власт, а някъде другаде”.

Въпреки упреците обаче той не пожела да посочи къде всъщност се вземат решенията с аргумента, че би било клюка и „не му отива”.

Страхил Ангелов заяви още, че БСП започва да се превръща в лидерска партия и е загубила своята идейна идентичност.

Oще по темата
„Това се случи заради желанието да се харесаме на някой – може би наши чуждестранни партньори”, коментира депутатът.

По този начин  според него левицата е станала като всички останали политически формации.

Всички партии, които ще участват в изборите за Европейски парламент, не се различават по нищо, всички защитават  европейски ценности и капитализъм, коментира Ангелов.

Според него БСП не е изпълнила най-сериозното си обещание за рестарт на проекта АЕЦ „Белене”, но все още няма ясна и категорична позиция по този въпрос.

„Към настоящия момент не считам, че е редно от политическа гледна точка да свикаме референдум, да изкараме почти 1,5 млн. души да гласуват, повече от половината да кажат „да“, а днес ние да стоим все едно това не се е случило”, подчерта социалистът.

„БСП има традиции и мащабна членска маса – би могла да излезе от това състояние. Не бива да позволяваме да се превърне в лидерска партия и да обслужва едни или други интереси”, посочи Страхил Ангелов и допълни, че ново ръководство би се справило по-добре.

Страхил Ангелов обясни, че често разговаря с лидера Сергей Станишев. „Политическите, идейните различия между нас Станишев поставя и на личностно ниво, което не е правилно”, коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 10 години

Точно обратното,ДПС и Атака дадоха много власт на БСП.Където са червени министри всичко е популизъм и кражби.Дано Доган и Сидеров вземат мерки.Станишев и без това няма къде да ходи,дърпайте му ушите че ще съсипят държавата.

37

Анонимен

преди 10 години

Съветския гражданин-болшевик Дмитриевич Сергей Станишевич владее само и изключително болшевишката риторика,връща ни с десетилетия назад и си вярва по един безумно *** начин.Понякога си мисля,че има сериозни проблеми с интелектуалното развитие.Или е просто нагледен продукт на пълното интелектуално отсъствие,вследствие на комунистическото си образование , възпитание и произход

36

Ganjo

преди 10 години

Tova iskahte,tova poluchihte.Prost narod,komunisti go upravliavat.Loshoto e ,che sa zaedno s turcite.A te znajat kak I otkade da podhvanat bulgarite..Zalka kartinka.Ne samo prost naroda,no I beden.Idealni uslovija da go tapchesh I manipulirash.

fallback