Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави членовете и симпатизантите на партията във връзка с учредяването на движението на  4 януари 1990 година.

„Днес ДПС отговорно превръща в политики програмата си, доказва на всеки български гражданин, който й вярва, последователност и зрялост в управлението на България в съответствие с европеизацията й като стандарти на демокрацията“, се казва в поздравлението, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
Той определя третия мандат на партията във властта като не по-малко емблематичен от първия в периода 2001- 2005 г. (Кабинета Сакскобургготски и членството на България в НАТО) и втория от 2005 до 2009 г. (Кабинета Станишев и членството в ЕС през 2007 година).

„Сега ДПС носи високата вътрешнополитическа отговорност да възстанови необратимо демократичното устройство и развитие на България, да отстрани завинаги сенките на авторитаризма и силоващината от управлението на държавата.Това е най-безспорният паспорт за ДПС – зряла либерална партия с национална отговорност и европейска признателност“, пише още Местан.

Според него 2013 г. е била изпълнена с политическо напрежение.

„За нас обаче 2013-та г. не е белязана единствено със знака на катаклизмите и протестите, защото ние в ДПС дори в тях четем болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от четири годишното авторитарно управление“, посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase