Антон Кутев. Снимка: Булфото

За 2013 година най-важното е това, че гражданското общество заяви своето присъствие в държавата, обяви народният представител от "Коалиция за България" Антон Кутев.

По думите му макар това да не е български, а световен процес, той е голямо предизвикателство пред политическата система оттук нататък.

"Политическата класа трябва да намери начините да общува със съвременните граждани, с онези граждани, които имат волята да променят света, и заедно с тях бъдещите политици в бъдещите няколко години трябва да намерят изход за това как да променят света към добро, да създадем новата Европа, да създадем новата България, новия свят по един различен начин - този процес ще бъде дълъг, той ще бъде много труден, съпътстван с много проблеми", обобщи народният представител.

Антон Кутев обяви, че не очаква ниска избирателна активност на изборите за европарламент през май.

"Аз мисля, че българите все повече ще осъзнават необходимостта от участието на България в европейския контекст; смятам, че активността ще бъде дори по-голяма и интересът на българите към Европа и мястото на България в света нараства", посочи депутатът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase